• mobile security xenmobile

  Citrix har med XenMobile sat ny standarder for kontrol af mobile enheder

  Eksplosionen af intelligente smarte enheder i virksomhedernes netværk stiller helt nye krav til administration og sikring af enheder og ikke mindst virksomheds kritiske data, og det er her at MDM 2.0 nu kommer ind. Vi skal nu til at bruge alle vore smarte enheder til reel business.

  Til dato har kun et fåtal af virksomheder haft deres mobile enheder under decideret administration og dem som har været tidligt ude i dette marked har typisk skulle benytte ret enkle værktøjer, fokuseret på ren administration og konfiguration af enheder, typisk med med mail og sikkerheds regler i fokus. Dette opfattes i dag som MDM 1.0, da dette primært fokuserede på IT afdelingens behov for kontrol af de mobile enheder via anvendelse af ret enkle politikker og applikationer.

  MDM 2.0, som markedet idag tilbyder, tilbyder en lang række ny funktionalitet, herunder 3 dimentionel sikkerhed, opdeling af enheder i private og virksomheds ejede enheder (BYOD), kryptering og sikring af virksomheds kritiske applikationer og data (DLP), samt struktureret anvendelse af Cloud services via eks. SharePoint, Citrix og MS365. Ligeledes kan man idag tilføje funktionalitet omkring GPS tracking og Geo-fencing, hvor afstemte politikker gælder indenfor eller udenfor en angivne GPS Zoner. MDM 2.0 giver ligeledes langt mere Business Intelligens via avancerede analyse applikationer, strukturerede Dashboards og rapport generatorer.  Alle anvender idag smartphones, tablets, etc. og udbredelsen matcher til fulde anvendelsen af PC´ere, men sikkerheden og administrationen halter hos mange.

  Firmaet Mobile Advisor, et konsulent hus som alene fokuserer på denne mobilitets udvikling og forankring, ser man at det i flere sammenhænge ikke benyttes en struktureret tilgang til Mobilitets paradigmet. Mange IT afdelinger har ikke rigtig forholdt sig til udfordringen, men ladet de frie initiativer råde. Resultatet har typisk været sikkerhedsbrist og mangel på kontrol over hele området.

  Med nutidens MDM systemer, er det faktisk ret let, også for denne mindre virksomhed, at udrulle et fornuftigt og betalbart MDM system. Da disse typisk vil være Cloud baserede, kan man komme i luften i løbet af få dage og for dem der har taget skridtet, har det været en stor lettelse i den daglige support, samt ikke mindst ro på hele sikkerheds området.

  Vore anbefalinger er altid at tænke sig godt om og få defineret en mobilitets politik. Bare det at man sætter sig ned og definere dette, er et stort skridt i den rigtige retning. Hos Mobile Advisor laver vi mange foranalyser og asessment rapporter, men altid på baggrund af en reel fastlagt politik på området. Først herfra kan vi ud fra best practise implementere en model for MDM. Praksis viser også at det typisk er ret få politikker og enkel funktionalitet man behøver i fase 1. Ved at starte enkelt får man det lettere rullet ud, således at organisationen er mindst muligt berørt.

  Mange afventer og ønsker ikke at være first mover på området. Sådan har det faktisk været de sidste par år, men i dag er det nok det enkeltstående vigtigste punkt hos en it chef at forholde sig til. Vi forventer at det danske erhvervs liv, privat og offentligt, indenfor de næste 24 måneder skal anskaffe MDM system funktionalitet til op mod 800.000 enheder. Dette er mere end dobbelt så mange som er under MDM 1.0 administration i dag.

  Et par gode råd for firmaer der skal i gang, vil være flg.:

 • Brainstorm og definer en politik omkring anvendelse af Mobilitets enheder.
 • Fastlæg jeres platform iform af HW enheder og operativsystemer. Jo færre jo bedre.
 • Fastlæg kravene i ønsker til et MDM system via analyse, test og referencer
 • Invester i et MDM 2.0 baseret system. Det er ikke dyrere.
 • Sørg for at uddannelse er på plads, hos administratorer og hos brugere
 • Start simpelt og voks derfra. For dem der tror det er vildt dyrt, kan anføres et referencebeløb på under 1.000,- per enhed for 3 års Cloud service, inkl. installation og uddannelse.
 • MobileAdvisor er et dedikeret system- og konsulent hus med fokus på Mobilitet og sikkerhed. Mobile Advisor tilbyder alle former for services relateret til Mobilitet, herunder for-analyser, assessments, Proof of Concept, installation, uddannelse, 1-line support og Facility Management.

  MobileAdvisor rådgiver ikke på specifikke produkter, men har fokus på løsninger, dog samarbejdes bredt med firmaer som xenmobile, MobiMDM, sharefiles og cloudgateway.

 • Videos

 • Electrolux Ergorapido is the world's most loved battery vacuum. It has been sold in more than 10 million pieces and is available throughout the world.


 • How do you spend time planning vacations vs. planning for retirement.


 • Making a few investment mistakes is quite normal, even I, have made my fair share of them.